Wednesday, July 28, 2010

Jeugdcultuur in Pijnacker

Pijnacker is veranderd. Met pijn in het hart moet ik concluderen dat het groene, lieftallige dorp waar ik vroeger wel eens bij een vriendinnetje ging logeren, is veranderd. Mijn grootste jeugdzonde van destijds was dat ik, als ik er met de trein naartoe rees, zei dat ik in Berkel en Rodenrijs was ingestapt, terwijl dat in werkelijkheid station Bergweg was, om twee gulden te besparen op een enkeltje... Hoe weinig begreep ik toen al van jeugdcultuur, bedenk ik als ik de verslaglegging van een van de grotere loverboy-zaken van dit moment lees. Helaas is het dorp waar ik kaastosti’s met ketchup ontdekte en Stephen King’s IT voor de eerste keer zag, genadeloos veranderd. Met dank aan een van de grote loverboyzaken van dit moment, waarbij Delft en Den Haag als overige pleegplaatsen voor het gemak in de krantenkoppen worden weggelaten, om ook de onschuld van Pijnacker te verkrachten.

Volgens de verdediging van een van mensenhandel (en ontucht met minderjarigen en wapenbezit en verkrachting en kinderporno- en wapenbezit) verdachte jongeman valt het allemaal wel mee en heeft het allemaal te maken met hormonen. Deze verdediging (Peter Hermens) zou zich kapot moeten schamen (maar als ik ooit ga scheiden wil ik hem ook).

“Het zijn gewoon jongens met een hoog testosteron-gehalte, zoals zoveel tieners”. De jongeman in kwestie is inmiddels 21 jaar, in alle mogelijke opzichten volwassen dus. Het gedrag van deze ‘tiener’ en zijn vrienden wordt afgedaan als straat- en jeugdcultuur. Let wel, we hebben het hier niet over nachtelijk voetballen op een veldje (nou nou), rondhangen op een schoolplein (poe poe) of het achterlaten van bierblikjes en koekjesverpakkingen op een hangplek (zo kan die wel weer). Nee, het gaat om groepsseks op feestjes en het filmen ervan met mobiele telefoons, veelvuldig gebruik van alcohol en blowen en minderjarige meisjes proberen te dwingen tot prostitutie. Jeugdcultuur.

De verdachte gaf wel aan zich te schamen voor het filmen van de meisjes. Dit weerhield de verdachte er echter niet van tientallen filmpjes op zijn computer te bewaren en ze te delen met zijn vrienden. De meisjes én de filmpjes; niemand kan hem ervan beschuldigen een slechte vriend te zijn die nooit iets deelt.

Ook het “Nee!”, dat een slachtoffer roept, voordat zij door verschillende door hormonen bevangen jongens wordt gepenetreerd (vast geen woord dat door betrokken partijen gebruikt wordt), kan volgens de verdediging óók betekenen dat zij liever niet gefilmd wil worden of dat ze liever niet heeft dat het licht wordt uitgedaan. De rechter ging mee in het verhaal dat de meisjes zich gewillig lieten drogeren en ‘betasten’ en achtte verkrachting niet bewezen.

Ik weet niet wie ik eerder met mijn handtas in zijn gezicht zou slaan, de hoofdverdachte, zijn raadsman of die rechter. En ja, dit mag opgevat worden als ‘belediging’, strafbaar gesteld in artikel 266 wetboek van strafrecht. Alleen; ik ben momenteel ongesteld, en we weten allemaal welke hormonen daarbij vrijkomen.

Oh ja (alsof het nog niet genoeg was), de wapens, XTC-grondstoffen en het valse geld waren natuurlijk ook niet van de verdachte. Want elke jeugdcultuur-respecterende tiener heeft natuurlijk een tot huiskamer omgebouwde kelderbox met daarin een XTC-lab, een aantal vuurwapens en een leger bij de pizzeria opgepikte minderjarige meisjes die gewillig liggen te wachten en het het liefste met het licht áán doen.

Jeugdcultuur. Ik ben toch blij dat mijn idee van jeugdcultuur logeren bij Lineke in een twee-onder-een- kap-woning te Pijnacker was, en niet verkracht worden door Yousef A., Adil H. en Jamal D. in een kelderbox te Pijnacker.


bronnen: artikelen uit Trouw, de Volkskrant en RTL.nl
voetnoot: dit is een blog die uit boosheid nav de berichtgeving geschreven is, dus puur een mening, en niet op feiten is gecheckt bij de desbetreffende verdachten.

No comments:

Post a Comment